Hynek Hampl – tvorba obsahu a marketing

Hynek Hampl blog - natáčení videí, instagram, fotografování, marketing, videomaker

Hynek Hampl - Fotografie, Instagram, marketing, cestování, social media, influencer marketing, workshopy, obsah

Novinka: Instagram umožňuje nahrávat až 10 fotek a videí najednou

Instagram včera, 22. února, představil novou funkci nahrávání více fotografií a videí do jednoho Instagram příspěvku.

Nyní už nemusíte vybírat pouze jednu perfektní fotku či video, ale můžete udělat celou galerii. První fotka se vám zobrazí ve feedu (či na profilu), ostatní budou formou známého Instagram Carouselu k dispozici posunutím prstu doleva. Můžete tak mezi fotkami pohodlně procházet a přitom zůstanete na stejném příspěvků přímo na feedu. Novou Instagram galerii fotek poznáte ve feedu podle teček pod fotkou, které slouží jako navigace v galerii. Na Instagram profilu pak v malých náhledech uvidíte čtverečky naskládané na sebe, které znázorňují nové Instagram carousel multi příspěvky.

Prozatím jsou galerie omezeny pouze na čtvercové fotky. Vše tak bude jednoduché a pěkně navazující. Při různých formátech by to byl zřejmě problém. Nové galerie můžete nově využít ke storytellingu, který šel dříve pouze pomocí sdílení více fotek, v případě business účtů pak v podobě reklam.

Update aplikace Instagram s galeriemi je nyní k dispozici v App Store a Google Play jako verze 10.9. Po nainstalování updatu budete moci sledovat galerie jiných účtů, ale u vás pravděpodobně ještě povoleny k vytváření nebudou. Jak bývá zvykem, Instagram funkci sice oznámil a otevřel globálně, avšak chvíli potrvá, než se přes servery vytváření galerií dostane až k vám. Pravděpodobně dostávají nejdříve přednost velké účty.

Budete využívat Instagram galerie? Přijde vám to jako dobrá nová funkce? Dejte mi vědět do komentářů.