Hynek Hampl – tvorba obsahu a marketing

Hynek Hampl blog - natáčení videí, instagram, fotografování, marketing, videomaker

Hynek Hampl - Fotografie, Instagram, marketing, cestování, social media, influencer marketing, workshopy, obsah

Výlet na kolech: Achensee a Granitland

V létě jsme měli možnost s Domčou prozkoumat okolí Achnesee a Granitlandu na kolech. Jako malej jsem na kole jezdil s tátou hodně často, ale jak léta ubíhala, nějak jsem moc na tenhle koníček neměl čas a příležitosti. Hodně mě poslední dobou chytnul kayak, ale dělat jen jednu věc by přece byla nuda.

Díky tomuhle výletu jsem mohl během pár dní jezdit na kole, kayaku, chodit po horách a lézt po horolozecké stěně. Za mě ideální kombinace pro aktivní dovolenou, když se nechcete jen válet na v hotelu.

DSC07489.jpg

Achensee

je krásné rakouské jezero, které má v okolí mnoho příležitostí k odpočinku, nebo k aktivní dovolené. Nebyl jsem tam poprvé, ale nikdy jsem neměl možnost prozkoumat tohle okolí detailně. Ubytovaní jsme byli v v hotelu Seehotel Mauracherhof pár minut od jezera. V místním WW Sportu jsme si půjčili kola a helmy a vyrazili na první výlet. Jeli jsme po trase Feil Alm až na vrchol hory Feilkopf. Nahoře je krásnýn výhled na jezero, ale pro mě začala zábava až cestou dolů. Já si kola užívám hodně, ale nejvíc mě baví ten adrenalin rychlé jízdy dolů. Po chvíli jsme navíc zastavili na jídlo v restauraci u cesty, takže dvojitá porce obě… teda radosti. (A jako jídlo určitě vyzkoušejte sýrové knedlíky!) Jinak tedy cesty zde nejsou na sjezd náročné, ale určitě doporučuju mít helmu. Další den po odpočinku nás čekala druhá, neméně zajímavá, trasa Rund um den Unnutz.

Ráno jsme se domluvili s Domčou na malej výšlat a došli ke krásnému vodopádu Dalfazer, který byl necelou hodinu od hotelu. Doporučuju jít třeba kolem 7/8 hodiny a vzít si s sebou snídani, kafe a dobroty, protože u vodopádu jsou dvě místa na sezení/ležení a krásně si tam pár desítek metrů vychutnáte snídani s výhledem a zvukem vodopádu. A abychom se nenudili, v komplexu Atoll jsme si půjčili vybavení a vyzkoušeli jejich horolezeckou stěnu. Myslel jsem si, že to nezvládnu, že mi to nepůjde a nebude mě to bavit, ale i bez jakýchkoliv zkušeností a tréninku to zvládne prakticky každý. Skvělá byla pak i možnost půjčit si pár minut od komplexu kayaky od místních a projet se na jezeře. Dohromady fakt pecka a nebál bych se sem vyrazit na prodloužený víkend, jak aktivní, tak línější.

Granitland

byl pro mě prakticky neznámá oblast a přitom je to kousek od hranic. Dostali jsme se až přímo k Dunaji, kde jsme bydleli v hotelu Gasthof & Landhotel Ernst. Půjčovna kol byla sice ve vedlějším městě, ale nepředpokládám, že by sem někdo jel bez auta. Takže, půjčit kola a jedem. Tentokrát byla trasa cca 55 km dlouhá, takže jsme dostali i místního průvodce, abychom se neztratili. Přecijen jsme to nakonec ocenili, za prvné to byl fakt super člověk s fyzičkou jak video tým a my s Domčou dohromady + měl smysl pro humor. Ale hlavně, když už jedete čtyřicátýpátý kilometr a jste unavený, je super jet za někým a neřešit cedule (jo, jsem línej!). Každopádně trasy v regionu mají více jak 1 000 km a jedná se o krátké, dlouhé i vícedenní trasy, takže si tu užije každý. Když si půjčíte elektrokolo, zvládnete toho ještě víc. Mají tu taky super pivo, což je potřeba zdůraznit. Kousek od náns byl dokonce i pivovar, do kterého nás vzali. Místní bio pivo, které tu v různých variantách, tmavé i svělé, dělají je opravdu výborné. No, koupili jsme si s Domčou domů každý 12 kousků, takže asi tak. Pivovar se jmenuje Hofstetten a doporučuju ho navšítivit, i když třeba pojedete jen okolo. Úžasný majitel a výborné pivo je skvělá kombinace.